Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Ensamhet / Utanförskap

Upplever du en känsla av att inte tillhöra, inte passa in eller inte få vara med?

Upplever du att detta begränsar dig i dina val och ditt sociala liv?

Har du en längtan efter att få känna samhörighet med andra och kunna delta mer?

Oavsett om du upplever detta i din arbetssituation eller privat, har känt så hela livet eller det är nytillkommet är det tärande för ditt mående. Det positiva är att oavsett hur länge du haft det så här och hur hopplöst det än känns så går det att förändra!

Känslan av ensamhet och utanförskap kan ha olika utgångslägen.

Antingen kan det bero på yttre omständigheter, omgivning, situationer och relationer som gör att vi påverkas att känna oss obekväma eller kan det vara en känsla du bär omkring på inom dig själv oberoende vad du hamnar i för konstellationer och miljöer. Det sistnämna kan ha att göra med ”sanningar” vi bär med oss från när vi var små, föreställningar, bilder av oss själva som inte nödvändigtvis behöver vara sanna. Kanske är det så att denna bild går att byta ut till något vi mycket hellre vill vara?

Kanske är det så att detta är ett livsmönster du inte längre vill befinna dig i?

Oavsett utgångsläge kan du i samtalsterapin få stöd i din upplevelse, insikt om bakomliggande orsaker och redskap att kunna förändra din situation till ökat välmående och självförverkligande.